Er rengøringsprodukter dårlige for dine lunger?

Læsetid: 2 minutter
Er rengøringsprodukter dårlige for dine lunger?

I løbet af de sidste par årtier har vi hørt en hel del om faldgruberne af makeup, skønhedsprodukter og de rengøringsprodukter, som vi alle bruger i vores dagligdag. Vi har opdaget nogle rigtig hyppige ingredienser - som f.eks. Den sammensatte triclosan opdaget i antibakteriel sæbe - kan have nogle skræmmende resultater på vores helbred, hvilket får FDA (The US Food and Drug Administration) til at udstede en advarsel mod denne forbindelse.

Denne analyse er vigtig, fordi effekterne som astmaanfald er velundersøgte, når man bruger disse rengøringsprodukter, men indtil i dag har vi ikke forstået, hvad der sker med vores langsigtede helbred, når vi har været udsat for dem.

Hvad de opdagede burde få os til at tænke to gange om brugen af kemiske rengøringsmidler. I 1 tilfælde, tvungen vital kapacitet (FVC) - en foranstaltning, der ofte blev brugt til at evaluere lungekraft og evner - formindsket hurtigere for kvinder, som regelmæssigt rensede deres eget hjem.

Specifikt afslørede dataene en hurtigere reduktion på 4,3 ml / år for kvinder, der brugte rengøringsmidler hjemme, men for folk der arbejder som rengøringsmidler, var det en svimlende 7,1 ml / år hurtigere reduktion.

Hvad betyder det egentligt i det virkelige liv?

Dette fald i lungefunktionen var som 10-20 pakningsår med cigaretrygning. "Pack-years" er en sætning, der anvendes af klinikere til at kvantificere tobaksrygning og kan beregnes ved at multiplicere antallet af cigaretpakker, der forbruges dagligt med det antal år, som den enkelte har forbrugt. Derudover fandt de, at astma var almindeligt.

"Vi understregede, at sådanne forbindelser ved at forårsage kun små skader på luftveje efter dage hvert år kunne fremskynde hastigheden af lungefunktion fald, der forekommer med alderen"

Inhalering af partikler fra rengøringsprodukter kan irritere slimhinderne i lungerne og føre til ændringer i hvordan du trækker vejret og beskadiger også dine luftveje. Når du overvejer dette, er undersøgelsens resultater chokerende. Desuden understregede undersøgelsens forfattere, at brug af kemiske rengøringsmidler ikke engang er nødvendig, da vand og sæbe er lige så magtfulde.

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
Hovedmenu

Internationale websteder