C-vitamin

Læsetid: < 1 minut

Som en af de mest kendte og anerkendte vitaminer er C-vitamin et alsidigt næringsstof med mere end måske forventede sundhedsmæssige fordele. C-vitamin virker i hele kroppen, da det forbedrer immuniteten, hjælper med at forkorte perioder med sygdom, reducerer forkølelsessymptomer og fremskynder helbredelsen af sår.

C-vitamin understøtter også væksten af knogler, vedligeholdelse af sunde tænder og ledbånd, hjælper med absorptionen af jern og produktion af visse neurotransmittere og binyrerne hormoner.

C-vitamin er et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder, at det kun opbevares i kroppen i en vis tid, før den udskilles som urin. Men i denne tilstand virker C-vitamin som en antioxidant for at bekæmpe skader forårsaget af frie radikaler, især i de områder, der hovedsagelig er i vand; såsom indersiden af celler.

Mens det ikke produceres af kroppen, er en sund kost en stor kilde til C-vitamin, hvor mange frugter og grøntsager har rigelig forsyning. Hvor meget er bestemt af, hvordan maden er tilberedt, da vitamin C kan formindske i forarbejdede fødevarer og madlavning. Opretholdelse af gode niveauer af C-vitamin på lang sigt har i mange undersøgelser vist, hvorvidt C-vitamin kan virke i forebyggelse af kræft, hjertesygdom, grå stær og reducere symptomerne på astma.

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
Hovedmenu

Internationale websteder