Vitamin K

Læsetid: < 1 minut

K-vitamin er et vigtigt næringsstof, da det hjælper blodet til at størkne, reducerer risikoen for indre blødning og virker hurtigt, så snart et sår opstår. K-vitamin er fedtopløseligt og produceret af bakterier i tarmene, der overvejende opfylder kroppens behov. Andre kilder omfatter mad som pistacienødder, vegetabilske olier, kød, ost, æggeblommer og lever.

Selv om mangler er sjældne, anbefales K-vitamin ofte af læger til at reducere blodtab efter operation og nyfødte babyer tilbydes også K-vitamin som en injektion, da de mangler tarmbakterierne i det tidlige liv. Nogle undersøgelser har antydet, at K-vitamin kan bidrage til at bygge stærke knogler og forhindre osteoporose ved at støtte kroppen til at absorbere calcium.

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
Hovedmenu

Internationale websteder