At tackle dine tarmproblemer en gang for alle

Læsetid: 2 minutter
At tackle dine tarmproblemer en gang for alle

Mens nogle kan finde udsigten til at konfrontere igangværende tarm problemer pinligt eller ubetydeligt nok til at ignorere, få dem diagnosticeret og behandlet kan være meget gavnlige. Du ville blive overrasket over, hvordan transformativ det kan være både for din fysiske og mentale sundhed, at du ikke har niggler bekymringer bag dig eller vedvarende kramper, der truer med at dæmpe din dag.

Hvis du er bekymret for, at du måske oplever symptomer på kroniske tarmproblemer, er der et par muligheder at overveje.

Besøg din læge

Selv om det kan føle sig akavet at detaljere dine symptomer til en læge, bør du ikke tøve med at besøge din læge. Det er vigtigt at huske at de har set det hele før, og at dine symptomer ikke er pinligt for dem.

Besøg din lokale læge vil hjælpe dig med at få en professionel og præcis diagnose, og helst få en følelse af, hvad der forårsager dine symptomer. Du må muligvis gennemgå en test for at opdage, hvad du er intolerant over, eller du kan endda have brug for at besøge en IBS klinik.

Hold dine væsker op

Dette er utrolig vigtigt for begge behandling af problemer som forstoppelse, men også bivirkningerne af tarmproblemer, såsom diarré. At holde dit væskeindtag højt vil ikke kun bidrage til at forbedre din fordøjelseshygiejne, men også forhindre dig i at blive dehydreret.

Det er vigtigt at k now at øge dit indtag af væsker som kaffe og te måske ikke er helt gavnligt. I stedet bør du overveje at holde fast i væsker som vand, som ikke har uhensigtsmæssige diuretika i dem.

Forbedre din kost

Hvis du har levet af pizza og ost i lang tid, kan dine krav måske være tilfredse, men dit fordøjelsessundhed vil bestemt ikke være. En af de bedste ting du kan gøre for din fordøjelseshygiejne er at forbedre din kost og begynde med sunde alternativer, såsom fuldfoder. At introducere fødevarer, der er højt i fiber, og planteafledte vil gøre dig i stand til at føle sig langt mindre overbelastet og ubehageligt.

Hvis du vil forbedre din kost på lang sigt, skal du gøre følgende:

  • Stop med at købe usunde snacks i supermarkedet
  • Skær ned på rødt kød og forarbejdede fødevarer
  • Prøv at fylde din vogn med masser af farverige, friske eller frosne grøntsager og forpligte sig til at lave mad

Tilføj kosttilskud

Tager kosttilskud med din kost kan også bidrage til at lette dine symptomer. For eksempel kan tage pebermynteolie hjælpe med at lette opblødning, og probiotika kan være meget gavnligt for dem, der k now hvad tarmbakterier er kilden til deres igangværende problemer. Dette kan hjælpe med at lindre mild ubehag, du har oplevet som en bivirkning af dine tarmproblemer.

At tackle dine tarmproblemer kan tage en mangesidig tilgang. Det kan til dels kræve, at du griber ind i eventuelle usunde spisevaner, men det kan også være nødvendigt at afhjælpe eventuelle kortvarige symptomer. Prøvning af nye frugter og grønt kan hjælpe med at forbedre din overordnede fordøjelseshygiejne, mens kosttilskud kan hjælpe med at kontrollere ubehag, som du måske føler i mellemtiden.

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
Hovedmenu

Internationale websteder