Folsyre

Læsetid: < 1 minut

Folsyre er en syntetisk form af vitamin B12 eller B9, mere almindeligt anerkendt som folat. Folat hjælper kroppen til at danne sunde røde blodlegemer, samt reducerer risikoen for centrale centrale neurale rørdefekter hos ufødte babyer, såsom spina bifida.

Når nogen mangler folat, udvikler de unormalt store røde blodlegemer, som ikke kan fungere ordentligt som regelmæssigt store. Problemer, der kan skyldes mangel på folat omfatter ekstrem træthed, mangel på energi, pins og nåle i fødderne, forstyrret syn depression, forvirring og hukommelsesproblemer.

A folat mangel kan være et resultat af perniciøs anæmi, visse medicin eller en generel mangel på vitaminer i din kost. Du har større sandsynlighed for at have en folat mangel hvis du er 65 år eller derover. Derfor kan kosttilskud anbefales for at forhindre mangel.

Hvis du mener, at du måske har en mangel på folat, se din sundhedspersonale. De kan muligvis diagnosticere dig ud fra dine symptomer eller tage en blodprøve for en mere præcis diagnose.

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
  • priserne
    Vis priser med eller uden forsendelse inkluderet for at hjælpe dig med at sammenligne os med andre verdensomspændende websteder og markedspladser. Læs mere om vores pris side.
Hovedmenu

Internationale websteder