Hjernesundhed

Læsetid: < 1 minut

De siger, at du ikke kan lære en gammel hund nye tricks, men når det kommer til hjernen, har forskere opdaget, at dette gamle ordsprog simpelthen ikke er sandt. Den menneskelige hjerne har en forbløffende evne til at tilpasse sig og ændre - selv i alderdommen. Denne evne er kendt som neuroplasticitet. Med den rette stimulation kan din hjerne danne nye neurale veje, ændre eksisterende forbindelser, og tilpasse og reagere på evigt skiftende måder.

Hjernens utrolige evne til at omforme sig er rigtig, når det kommer til læring og hukommelse. Du kan udnytte den naturlige styrke af neuroplasticitet til at øge dine kognitive evner, forbedre din evne til at lære nye oplysninger og forbedre din hukommelse.

[1]

Behandling af din krop godt kan forbedre din evne til at behandle og tilbagekalde oplysninger. Fysisk træning øger ilt til din hjerne og reducerer risikoen for lidelser, der fører til hukommelsestab, såsom diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Øvelse kan også øge virkningerne af hjælpsomme hjernekemikalier og beskytte hjerneceller.

Fodnoter og referencer

  1. Ligesom en atlet er afhængig af søvn og en ernæringsfyldt kost for at udføre sit bedste, vil din evne til at huske øges, når du plejer din hjerne med en god kost og andre sunde vaner.[]

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
Hovedmenu

Internationale websteder