Jern

Læsetid: < 1 minut

Jern er et vigtigt mineral, der er en bestanddel af hæmoglobin, som igen hjælper røde blodlegemer til at bære ilt i hele kroppen. Naturlige kilder til jern omfatter lever, kød, bælgfrugter, wholegrains, tørrede frugter, berigede korn og de fleste mørkegrønne bladgrøntsager.

Selvom jernmangel er sjælden, kan mangel på jern føre til jernmangelanæmi. Symptomer deraf kan omfatte træthed, åndenød, bleg hud og hjertebanken. Andre symptomer omfatter hovedpine, tinnitus, kløende følelse, ømme tunge, hårtab, spiser ikke-fødevarer og rastløse bensyndrom.

Hvis du mener, at du måske har jernmangelanæmi, skal du se din sundhedspersonale, som sandsynligvis vil udføre en blodprøve for at diagnosticere dig. De kan anbefale tilskud til dig, og i så fald er det vigtigt, at du holder dig til den anbefalede dosis, da et overskud af jern kan være lige så farligt.

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
  • priserne
    Vis priser med eller uden forsendelse inkluderet for at hjælpe dig med at sammenligne os med andre verdensomspændende websteder og markedspladser. Læs mere om vores pris side.
Hovedmenu

Internationale websteder