svampe

Læsetid: 3 minutter

Siden de tidligste civilisationer er svampe blevet betragtet som ikke kun en delikatesse, men en eliksir med et godt helbred. De blev betragtet som så værdifulde, at de gamle egyptere reserverede dem til faraoerne. I Japan og Kina har læger længe brugt svampen i deres medicin og som en del af en sund kost. Svampe blev holdt i en sådan vurdering, at Kuan Yin den kinesiske gudinde af Healing ofte er afbildet som en Reishi-svampe.

Nogle svampe er relativt lette at dyrke, men de sjældnere (og derfor ofte de dyreste) skal jages ned, da de vokser i uforudsigelige patches under forhold, der kan være vanskelige at replikere.

Disse dage, for mange af os, er svampe lidt mere end en delikat tilsætning til en risotto eller en nyttig ingrediens til oksekød på et kødfri måltid. Men vi undervurderer kraften i disse små svampe. I stigende grad vender forskere sig til svampe for at hjælpe med en række lidelser; deres antioxidante egenskaber har længe været kendt, men deres sande potentiale er kun ved at blive realiseret.

Her er ni af de bedste svampe for at opretholde et godt helbred og bekæmpe sygdom:

Lion's Mane Mushroom

Navngivet for sine mop-lignende tendrils, er Lion's Mane mere end bare en smuk svamp. Forskning tyder på, at indtagelse af disse kan understøtte hukommelsesfunktioner og kunne bruges til behandling depression. Forskere undersøger for tiden muligheden for, at denne svampe kan bruges til behandling af Alzheimers sygdom.

Maitake Champignon

Denne saftige champignon er undertiden kendt som Dancing Mushroom på grund af glæde oplevet af mennesker, der fandt dem, og nogle gange omtalt som Wood of the Woods. Maitake ser ud til at stimulere immunsystemet og kan endda tilskynde til vækst af proteiner, som angriber kræftceller.

Cordyceps (Sinensis)

Faktisk et slægt der dækker et antal svampe, er Cordyceps generelt anerkendt af deres rygsøjler, som gør dem til at ligne havsanemon mere end noget, du måske ville forvente at finde på tørt land. Kinesiske atleter har brugt disse siden 1990'erne og tror, at deres seneste succes er i det mindste delvist skyldt i den øgede energi, der leveres af Cordyceps Sinensis. Dertil kommer, at evidens viser, at de er nyttige for mænd frugtbarhed da de forbedrer sædkvalitet og mobilitet. Der er også anekdotiske tegn på, at de kan øge libido hos kvinder.

Chaga Champignon

Denne temmelig unattractive sorte svampe er vokset på træer i Rusland og de slaviske nationer, hvor den er blevet brugt til behandling af kræftpatienter. Ud over dette har mange psoriasislidere hævdet, at indtagelse af Chaga helt helbredes deres tilstand.

Agaricus Blazei

Ofte forvekslet med Agaricus subrufescens, der oprindeligt delte sit navn, dette er en beskedent og klassisk udseende svampe, der kommer fra Brasilien. Det har været brugt til behandling af hepatitis, diabetes og kræft.

Tremella

Tremella slægten klassificeres som en "gelé svampe" og er genkendelig ud fra dens temmelig uappetitiv udseende, som nogle sammenligner med gummiagtige folder af hjernevæv. Østeuropæisk Folklore foreslog, at det var en hekses mærke at finde dette på din port post og betød, at du var blevet forbandet. Tremella bruges i nogle kosmetiske midler, da det kan hjælpe vandretention i huden samt at have alle immunitetsbærende egenskaber hos mange andre svampe.

Shiitake Champignon

Ofte købt tørret som et umami smagsstof, der især forbedrer miso suppe, er Shiitake ikke blot en lækker tilføjelse til et måltid. Det er nævnt i gammel litteratur for dets evne til at afværge forkølelse og andre lidelser. Det indeholder også lentinan, som bruges til at hjælpe med at behandle mavekræft i Japan.

Tyrkiet hale svampe

Denne vidunderlige blomster champignon kan findes over hele verden og er blevet brugt i medicinsk te siden Ming-dynastiets dage. Det er blevet opdaget at indeholde naturlige "dræberceller", som kan angribe kræftfremkaldende virale celler. I USA er det undertiden taget som en støtte til andre kræftbehandlinger.

Reishi Champignon

Disse har været reserveret til royalty gennem store dele af historien, da deres sundhedsmæssige fordele var åbenlyse allerede før de blev fuldt ud forstået. Forskere ved nu, at de har mange antioxidanter og har antiinflammatoriske egenskaber. Dette sammen med den nylige opdagelse af, at de er i stand til at hæmme væksten af vira, sætter denne svamp på toppen af ligaen for sundhedsgivende egenskaber.

Efterlad et Svar

Hovedmenu

Indstillinger

  • betalingsmiddel
  • Sprog
  • Leveringsland
  • priserne
    Vis priser med eller uden forsendelse inkluderet for at hjælpe dig med at sammenligne os med andre verdensomspændende websteder og markedspladser. Læs mere om vores pris side.
Hovedmenu

Internationale websteder